Відображаються усі з 2 результатів

Відображати товари 21

Знайти по властивості

В категорії
    Країна

      Макадамія в шкаралупі

      286 572 
      Вага Невідомо
      Вид

      Фасування

      1 кг, 500 г

      Країна

      Країна сировини

      Австралія

      Метод приготування

      Сирий продукт

      Спосіб упаковки

      Зип-пакет

      Калорійність (на 100 г)

      718 кКал

      Білки (г)

      7.91

      Жири (г)

      75.77

      Вуглеводи (г)

      5.2

      Умови зберігання

      вологість до 70%, от 0 ℃ до +25℃

      Макадамія очищена (без добавок)

      165 1,400 
      Вага Невідомо
      Фасування

      1 кг, 100 г, 300 г, 500 г

      Вид

      Країна

      Макадамія (макадамський або австралійський горіх) – назва рослин із сімейства Протейних та їх горіхів. Ботанік Фердинанд фон Мюллер, який вперше описав це дерево, назвав його прізвищем свого друга та колеги, хіміка Джона Макадама. Все існує дев’ять видів цієї рослини, з яких 5 ростуть в Австралії. У наші дні макадамія культивується в Австралії, де збирають близько 40% світового врожаю цих горіхів, Бразилії, Південної Африки, США (на Гаваях та Каліфорнії) та інших країнах з тропічним кліматом.

      За своїми смаковими якостями макадамські горіхи дуже нагадують лісові. Великі горіхи вживають у їжу як у свіжому, так і смаженому вигляді, або покривають шоколадною або карамельовою глазур’ю. Дрібніші або подрібненіші широко застосовують у кулінарії: додають у різні салати та інші страви, або отримують з них дуже корисне горіхове масло.

      склад

      У 100 г сирих горіхів макадамія міститься:

      Вода – 1.4 г
      Білки – 7.9 г
      Жири – 75.8 г
      Вуглеводи – 4.6 г
      Харчові волокна (клітковина) – 8.6 г
      Зола – 1.1 г

      Вітаміни:

      Вітамін В1 (тіамін) – 1.2 мг
      Вітамін В2 (рибофлавін) – 0.16 мг
      Ніацин (вітамін В3 чи вітамін РР) – 2.5 мг
      Вітамін В5 (пантотенова кислота) – 0.76 мг
      Вітамін В6 (піридоксин) – 0.28 мг
      Фолієва кислота (вітамін В9) – 11 мкг
      Вітамін С (аскорбінова кислота) – 1.2 мг
      Вітамін Е (токоферол) – 0.54 мг

      Макроелементи:

      Калій – 368 мг
      Кальцій – 85 мг
      Магній – 130 мг
      Натрій – 5 мг
      Фосфор – 188 мг

      Мікроелементи:

      Залізо – 3.7 мг
      Марганець – 4.13 мкг
      Мідь – 0.76 мг
      Селен – 3.6 мкг
      Цинк – 1.3 мг

      Калорійність

      У 100 г горіхів макадамія у середньому міститься близько 718 ккал.

      Корисні властивості горіхів макадамія

      Макадамські горіхи дуже багаті на вітаміни, мінерали та речовини з сильними антиоксидантними властивостями (насамперед селен), завдяки чому при їх регулярному вживанні в їжу значно знижуються ризики розвитку онкологічних та серцево-судинних захворювань.

      Горіхи макадамія рекомендують при авітамінозі, артритах, варикозному розширенні вен, целюліті, куперозі, ангіні та головному болі. Вони також корисні при захворюваннях кісток, виводять з організму «поганий» холестерин, стимулюють мікроциркуляцію крові і мають сильний омолоджуючий ефект.

      Масло макадамії містить велику кількість мононенасиченої пальмітинової кислоти, що міститься в шкірі людини, завдяки чому допомагає при сонячних опіках і вважається цінним косметичним засобом. Масло макадамських горіхів використовується як засіб для догляду за шкірою, зволожує та пом’якшує шкіру, повертаючи їй природний здоровий вигляд. Також макадамія допомагає доглядати волосся, повертаючи їм блиск і пружність, завдяки чому його використовують у виробництві фарб для волосся.

      Купити макадамію чищену чи в кожурі Ви можете 24/7 в нашому магазині по всій Україні