Відображаються усі з 2 результатів

Відображати товари 21

Знайти по властивості

В категорії

    Масло топлене (масло ГХІ) Organic 99%

    231 625 
    Вага 1 кг
    Вид

    Країна

    Фасування

    1 л, 1л(с), 220 г, 500 г

    Бренд

    Спосіб упаковки

    Пластикова тара, Скляна банка

    Масло топлене (масло ГХІ) Healthy Habits

    290 
    Вага 1 кг
    Вид

    Країна

    Фасування

    500 г

    Бренд

    Спосіб упаковки

    Скляна банка

    Топлене вершкове масло (або олія Гхі)

    Продукт, що отримується з якісного вершкового масла шляхом термічної обробки, зарекомендував себе у східній медицині як чудодійний засіб.

    Аюрведа називає масло Гхі (ghee) – «рідким золотом», здатним збагатити людину найтоншою енергією Сонця.

    Гхі (або гі) – це слово на санскриті, яке позначає очищене топлене коров’яче масло. Чим старше воно, тим цінніше і тим цілющі його властивості. Якісно приготовлена топлена олія може простояти в теплому приміщенні десятки років. Воно не покриється пліснявою і не згіркне. У давній Індії витримане масло Гхі вважалося коштовністю. Багато родин передавали судини з Гхі з покоління до покоління як найбільший дар – чудодійний еліксир.

    З точки зору традиційної медицини топлене вершкове масло не менш цінне, тому що в процесі обробки воно набуває оптимального складу.

    Склад олії гхі

    За своєю молекулярною структурою топлене масло гхи відрізняється від інших жирів тваринного походження.

    При перетоплюванні з початкового продукту видаляються шкідливі домішки, молочні білки, цукор і вода, проте залишаються:

    Вітамін Е – найсильніший антиоксидант.
    Вітамін А – не міститься в жодному з їстівних масел крім Гхі.
    Незамінні жирні кислоти (вміст лінолієвої кислоти 4 – 5%)

    Слід зазначити три особливості складу олії гхі:

    препарат не містить лактозу, тому його можуть використовувати люди з непереносимістю цього вуглеводу;
    жирні кислоти у складі топленого масла мають короткий хімічний ланцюг, тому краще засвоюються організмом;
    білковий казеїн у процесі перетоплення олії видаляється, тому гхі нешкідливо для людей з підвищеним холестерином.

    Однією з головних переваг топленого масла є те, що воно не горить при жарінні. На відміну від рослинних і вершкових масел, які при горінні стають канцерогенними, топлене вершкове масло складається в основному з насичених жирних кислот з коротким хімічним ланцюгом, які не окислюються ні при кімнатній температурі, ні при жарінні. Тому Гхі вважається найбільш корисним для приготування їжі, сприяючи її засвоєнню та виведенню продуктів розпаду з організму.

    Користь та застосування олії Гхі

    Цілющі властивості олії Гхі дозволяють використовувати його для:

    підвищення імунітету;
    уповільнення дії вільних радикалів;
    покращення травлення; Гхі корисно за підвищеної кислотності шлунка. (Перед і після їжі потрібно з’їсти одну чайну ложку гхі)
    нормалізації обмінних процесів;
    виведення токсинів та шлаків;
    збагачення організму вітамінами А, Е, жирними кислотами;
    стимуляції розумової діяльності

    При лікуванні ангіни, застуди, кашлю та нежиті. Необхідно приймати тепле молоко з чайною ложкою олії Гхі та імбиром (куркумою, мускатним горіхом) на ніч.

    Для людей з ослабленим імунітетом корисний прийом олії гхі вранці у поєднанні з прянощами (фенхелем, кардамоном, шафраном), сухофруктами, горіхами, медом, ряжанкою. При цьому сніданок не повинен містити інші продукти.

    Для лікування запальних процесів рекомендується змащувати топленим маслом хворі ділянки тіла.

    У період епідемій грипу та ГРВІ корисно змащувати олією слизову оболонку носа.

    Олія гхі в косметології

    Гхі має відмінні зігрівальні властивості, тому його часто використовують як основу для масажного масла.

    Крім того, продукт здатний виводити токсини, роблячи шкіру бархатистою.

    З Гхі можна приготувати маски для обличчя і ось найпростіші рецепти:

    Картопляне пюре (2 ложки), куркуму (пів-ложки) та олію гхі (пів-ложки) з’єднати. Кашку в теплому вигляді нанести на обличчя, тримати 15 хвилин.
    Яблучне пюре (2 ложки), мед і гхі (по півложки) змішати, підігріти, нанести на обличчя. Час витримки – 15 хв.

    Веди оповідають про те, що Гхі є найсильнішим зігріваючим засобом із усіх існуючих у природі. Тому в холодну пору року рекомендується пити підігріте молоко з топленим маслом на ніч. Також можна приймати його після пробудження, запиваючи теплою водою.

    Крім зігрівального ефекту, це масло допомагає очистити кишечник, а вечірній прийом його допомагає позбутися безсоння.

    В Аюрведе олія Гхі використовується як для внутрішнього, так і для зовнішнього застосування (зокрема, для Панчакарми), є одним із кращих засобів для промаслювання тіла, омолодження та оздоровлення організму, оскільки допомагає розслабити органи та тканини, вивести з них токсини. Тому це диво-масло застосовується у багатьох методах лікування.

    Крім того, що Гхі само по собі має лікувальний ефект, А якщо Гхі використовується як основа для спецій і трав, то не тільки посилюється тонізуюча дія цих спецій і трав, а й покращується їхнє транспортування до органів.

    Добре використовувати олію Гхі як основу для приготування різних мазей та кремів.

    Ось що про олію Гхі говорять доктори аюрведичної медицини Девід Фроулі та Васант Лад:

    «Гхі підвищує Оджас – тонку сутність усіх тканин. Воно посилює всі види Агні, підвищує енергію травних процесів та дію ферментів в організмі.