Хамон El Maestro – справжній іспанський делікатес, що є нарізаним тонкими скибочками сиров’ялений свинячий окіст. Хамон має дуже приємний аромат, ніжну текстуру та неперевершений смак. Скибочки хамона мають гарний бордово-коричневий колір, з вкрапленнями помітних світлих жирових прожилок. Це чудовий подарунок для будь-якого гурмана, а у поєднанні з гарним вином – чудове частування на святковий стіл.
У процесі виготовлення свинячий окіст засипають великою кількістю солі, потім кілька місяців висушують у підвішеному стані і починають процес в’ялення: під впливом мікрофлори м’ясо набуває характерних структур, смаку і аромату. Для виготовлення хамону серрано («гірський хамон») використовують породу білих свиней, витримка reserva відбувається 9 місяців. Вживають хамон нарізаним дуже тонкими скибочками, а нарізка хамона в Іспанії – це ціле мистецтво та фахівців, які роблять нарізку, називають кортадорами. Існує думка, що якість нарізки сильно впливає на смак продукту.
Хамон добре поєднується з солодкими фруктами (інжиром, динею, грушею або фініками), а також з маслинами. До хамону можна подати в міру солодке вино чи інші спиртні напої. Також іспанський хамон додають до різноманітних салатів.
Великий вибір м’ясних виробів з усього світу, Салямі, Хамон і Прошутто та багато іншого, ви можете знайти у нас на сайті.
Відгуки
Очистити фільтрВідгуків немає, поки що.