Рис девзіра – вважається найкращим і найдорожчим сортом рису. Він є рисом темного червоно-коричневого кольору. Якщо його промити у холодній воді, він стає практично прозорим та янтарним, це дуже гарне видовище.
Девзіра – характеризується витягнутим зерном, уздовж нього проходить смуга коричневого кольору. Після промивання зернятка світлішають, стають ніжно-рожевого кольору. Девзіра відрізняється також нехарактерною для рису вагою. Достатньо взяти горсть рису, щоб відчути його важкість. Ця властивість пояснюється тим, що рис має велику густину.
Як готувати?
Готувати рис дезіра слід за спеціальною технологією. Для початку його слід попередньо замочити в холодній, трохи підсоленій воді, після чого промити багаторазово, щоб видалити рожеву пудру. Рис при термічній обробці збільшується в об’ємі в 7 разів, тому для страви потрібно відміряти зовсім небагато. Вся справа в тому, що цей рис має високий коефіцієнт водопоглинання.
Рис девзіра має солодкуватий смак і особливий аромат із яскравим солодовим відтінком. Рис поглинає жир і воду, таким чином, його зернятка просочуються ароматом плову.
Рис дезіра завжди залишається розсипчастим, не перетворюється на суцільну масу.
Відгуки
Очистити фільтрВідгуків немає, поки що.