Існує кілька способів виготовлення норі.
Ава-норі – передбачає обробку водоростей, при якій їх перетирають і надалі використовують як приправу з легким післясмаком морської солі.
Які-норі – обсмажені норі, які за рахунок такого способу виготовлення набувають глибокого, ні з чим не порівнянного аромату, а за смаком трохи нагадують сардини.
І найпопулярніший варіант норі – з якими ми спритними, акуратними рухами пальців закручуємо суші та роли
Норі-Макі. Роблять їх шляхом пресування подрібнених водоростей, у результаті виходять акуратні зелені листочки, близько 25 сантиметрів завдовжки.
Водорості норі є популярним і важливим інгредієнтом в японській та азіатській кухні, і вони мають багато кулінарних застосувань. Ось деякі з найпопулярніших способів використання норі в кулінарії: суші, сашімі, роли, додаюсть в соуси, рис, локшину чи супи.
Норі багаті на мінерали, такі як кальцій, калій, магній і фосфор, які необхідні для зміцнення кісток, збереження нормального ритму серця і підтримки здорової функції нервової системи. Норі є відмінним джерелом іоду, що необхідний для здорової функції щитовидної залози і регуляції обміну речовин.
Нещодавні дослідження підтвердили, що регулярне вживання водоростей норі знижує ризик виникнення виразки та різних проблем зі шлунком, а також покращує роботу серцево-судинної системи.
Тому їжте їх з користю та задоволенням, і будьте здорові!
Відгуки
Очистити фільтрВідгуків немає, поки що.