Лазання – це традиційна італійська страва, яка складається з кількох прямокутних листів пшеничного тіста, прошарованих начинкою. Купивши заготівлю для такої страви, можна швидко та легко приготувати вечерю для родини та раптових гостей. Для того, щоб вийшли листи високої якості, для їх приготування використовують тверді сорти пшениці. Деякі гурмани вважають лазанням одним із видів пасти. Але більшість схиляється до того, щоб ідентифікувати її серед інших страв. Так просто розкрити свій кулінарний талант, якщо використовувати заготовки для приготування лазіння.
Смак: легкий пшеничний смак, який ідеально доповнить будь-яка начинка.
Аромат: легкий аромат зрілої, під теплими сонячними проміннями, пшениці.
Корисні властивості: Подрібнена пшениця твердих сортів – це велика кількість вітамінів і мінералів, які щодня необхідні нашому організму. Завдяки тому, що листи розкочені тонко і рівномірно, текстура тесту дозволяє соусу розподілитися по всій поверхні та м’яко просочитися. Тому за короткий час можна приготувати апетитну та ситну страву для всієї родини.
Класичну лазанью подають із білим вином, овочами, а солодку – з морозивом чи вершками.
Приготування: Лазанью готують різним способом, адже кожен регіон Італії відрізняється в плані рецепту цієї традиційної страви. Начинка може бути м’ясна, грибна, овочева. А для тих, хто любить солодке, є можливість приготувати оригінальний десерт – солодку лазанью, яку подають із морозивом, вершками. Варіант для вегетаріанців – це овочева лазіння із сиром фета, який чудово поєднується з нотками шпинату у листках тіста. Зазвичай лазіння складається із чотирьох шарів тіста, а між ними – начинка. Її рясно поливають соусом, а зверху посипають тертим сиром. Тісто слід відварити у підсоленій воді 2 хв, потім підсушити серветкою і викласти з улюбленою начинкою в посуд для запікання. 20-25 хвилин і ніжна неперевершена страва вже готова.
Енергетична цінність 100 г: 357 ккал / 1512 кДж.
Поживна цінність 100 г: жирів 1,8 г ( насичених 0,3 г), вуглеводів 71,2 г ( з них цукрів 2,2 г), білків 12,4 г, сіль 0г.
Склад: борошно з твердих сортів пшениці, вода.
Відгуки
Очистити фільтрВідгуків немає, поки що.