Бурий рис дуже корисний (на відміну білого). В оболонці рису міститься клітковина, яка сприятливо впливає роботу кишечника.
Бурий нешліфований рис не піддається обробці, а тому зберігає всі вітаміни та мікроелементи. У нього ніжний горіховий смак із солодкими нотками.
Невисокий глікемічний індекс – 50. Тому бурий рис – незамінний продукт при цукровому діабеті та порушеному обміні речовин.
Містить у великих кількостях:
- магній (143 мг) – попереджає біль у суглобах та м’язах;
- калій (268 мг) – підтримує кров’яний тиск у нормі;
- фосфор (263 мг) – нормалізує обмін речовин.
- Містить клітковину, яка очищає кишечник та нормалізує рівень холестерину в крові;
- Джерело вітамінів групи В, які зміцнюють центральну нервову систему.
Щоб зварити бурий рис: замочіть його у воді на 2-3 години. Після цього промийте, залийте водою у співвідношенні 1:2,5 і варіть приблизно 20 хв. до готовності. Вимкніть вогонь і дайте постояти рису 10 хв.
Пам’ятайте: після приготування рис збільшиться в десь у 3 рази.
Можна готувати як окрему страву та поєднувати з овочами.
Використовуйте як гарнір до риби та улюблених морепродуктів.
Готуйте на основі бурого рису смачні супчики, плов та різні закуски.
Татьяна –
Очень вкусный рис.
Хорошая упвковка.
Магазин очень понравился, рекомендую к покупкам.