Невелика, зелена бобова рослина під назвою “маш” – це продукт, багатий на білок. Іноді маш називають бобами мунг. У ньому міститься клітковина, антиоксиданти, фіто-нутрієнти. Хоча в більшості районів світу маш не настільки популярний, як нут, він також має величезні переваги для здоров’я. Цілком оцінити користь цієї їжі нескладно, якщо купити маш в інтернет магазині «Приправки», додавати його для різноманітності свого раціону.
В Аюрведі боби мунг використовувалися протягом тисячі років. Маш – один із найзаповітніших компонентів індійської кулінарної та в оздоровчій практиці. Він був відомий з 1500 р. до н.е.
Корисні властивості:
Маш – криниця поживних речовин, у т.ч. магнію, марганцю, калію, міді, цинку, фолієвої кислоти, вітаміну В-групи. Є дуже ситною їжею, з високим коефіцієнтом протеїну та клітковини, що убезпечить від почуття голоду на тривалий термін. Висушений маш можна з’їдати навіть сирим.
Багато всесвітніх організацій радять збільшити споживання таких продуктів рослинного походження для запобігання захворюванням. Серед продуктів постачальників рослинного білка, маш – приваблива та смачна їжа. Добре підходить для меню вегана чи вегетаріанця. До того ж у ньому є багато амінокислот.
Відгуки
Очистити фільтрВідгуків немає, поки що.