Кунжутна паста (тахіні, тхіна, сезамова) з очищених насіння кунжуту, 300 г, екологічна скляна банка. Виробляється за аутентичною технологією з найцінніших африканських сортів кунжуту з Судану та Ефіопії. Найправильніша тахіні – саме та, яку споживачі з Ізраїлю, Греції та країн Сходу вважають найкращою. Смачніша за гіркі аналоги з індійського кунжуту.
Тхіна “Seyidoglu” виробляється зі свіжих насіння кунжуту найвищої якості. Сорт має велике значення. Саме тому передові виробники вибирають лише африканські сорти з насиченим горіховим смаком та мінімальною гірчинкою. Дуже важливо очищати насіння безпосередньо перед виробництвом, щоб вони не втрачали свої смакові властивості та не окислювались. За аутентичною технологією насіння вимочують у солевому розчині, щоб очистити від шкірки, сушать і розтирають на кам’яних жерновах. В результаті отримується шовковиста кунжутна паста з ніжним і багатогранним смаком та кремовою консистенцією.
Чому гірчать інші кунжутні пасти? Зазвичай вони виробляються з індійського кунжуту. По-перше, це не той сорт, з якого зазвичай роблять тахіні. Також через те, що індійський кунжут постачається вже очищеним, він може окислюватися під час транспортування та зберігання, втрачаючи свої смакові властивості і стаючи гірким.
Паста з насіння кунжуту ідеально підходить для виготовлення хумусу, а також як здоровий перекус, як самостійна страва або як додаток до сирів і салатів. Соус з тахіні – обов’язковий інгредієнт для східної та середземноморської кухні, ним поливають фалафель, шаурму, гірос. З фініковим сиропом, медом або кленовим сиропом кунжутна паста перетворюється в прекрасну східну солодкість.
Кунжутна паста – ідеальне рішення для тих, хто слідкує за фігурою. Жири, які містяться в кунжуті, знижують рівень гормонів голоду. Додаючи пасту, наприклад, в салат чи будь-який інший перекус, ви будете відчувати себе ситими набагато довше. Активні елементи з насіння кунжуту сприяють покращенню роботи органів травлення та прискоренню обміну речовин. Велика кількість жирних кислот і антиоксидантів знижує рівень холестерину. Тахіні також є знахідкою для вегетаріанців. Амінокислоти складають 20% насіння, роблячи кунжут багатим джерелом дієтичного білка.
Енергетична цінність на 100 г: 2854 кДж / 682 кКал
Харчова цінність на 100 г: жири – 60 г (з яких насичені – 4,8 г), вуглеводи – 12,5 г (з яких цукри – 0,3 г), білки – 20 г, сіль – 0,7 г.
Відгуки
Очистити фільтрВідгуків немає, поки що.