Мигдальне борошно виготовляється з бланшованого мигдалю, який очищають від шкірки, а потім подрібнюють до дуже тонкої консистенції.
Цей, безглютеновий продукт, основний інгредієнт французьких макаронів і бісквітів. Використовується для повітряних тістечок, печива, тортів, низькокалорійної випічки.
Застосування мигдального борошна в кулінарії
Мигдальне борошно містить лише мигдаль. Надає випічці насичений горіховий смак. Добре замінює пшеничну у співвідношенні 1:1. Однак, потрібно яйце або інший сполучний інгредієнт.
Додають натуральне борошно з мигдалю:
- макарони, тарталетки, пудинги, цукерки ручної роботи, крамбл, десерт Монблан, трюфелі, клафуті, халву, профітролі;
- хлібобулочні вироби: печиво, булочки, хліб, паски, круасани;
- у вигляді паніровки до риби та м’яса;
- торти (наприклад, Естерхазі), пироги, тістечка, бісквіти, різдвяне поліно, оладки, кекси, чізкейк тарт, галети;
- вегетаріанські десерти;
- низькокалорійні страви.
Корисні властивості:
- вітаміни — Е, С, А, РР, В1, В2, В5, В9;
-
мінерали – кальцій, магній, цинк, фосфор, залізо, калій, кальцій.
Дослідження показали, що даний вид безглютенового борошна є найкращим джерелом складних вуглеводів, коли справа доходить до втрати ваги та підтримки тонкої талії. Підходить для підтримки рівня холестерину та загального здоров’я серця. Крім того, вчені вважають, що споживання мигдалю може зменшити ризик розвитку ішемічної хвороби серця, зберігаючи здоров’я судин.
Містить велику кількість вітаміну Е (24 мг), що допомагає у зміцненні нігтів, волосся, шкіри.
Збільшує рівень антиоксидантів у кровотоку, покращується кровообіг та знижується артеріальний тиск.
Це дуже енергетичний продукт, джерело клітковини та кальцію.
Енергетична цінність 100 г: 602 ккал.
Склад: 100% мигдаль бланширований.
Відгуки
Очистити фільтрВідгуків немає, поки що.