Інжир – чудовий та корисний продукт. Багато хто пробував його у свіжому або сушеному вигляді, але навряд чи замислювалися про те, наскільки він корисний.
У сушеному інжирі велика кількість мікроелементів, мінералів та вітамінів Е, В1, В2, В9, С, А, РР, рутин, бета-каротин, залізо, фосфор, калій, натрій, магній, кальцій, мідь, пектин. Сушений інжир корисний не менше ніж свіжий. У ньому 70% цукрів, переважно фруктоза (це найвищий рівень фруктози серед усіх фруктів).
В одному сушеному плоді інжиру 2 г клітковини, а це 20% добової дози, що рекомендується. Інжир знижує рівень холестерину за рахунок наявності в ньому жирних кислот омега-3, омега-6 та фітостероли. Кількість білка в процесі сушіння зростає до 5 відсотків, причому у свіжому інжирі 1 відсоток білків.
Сушений інжир є зберігачем найбільшого запасу клітковини серед усіх сухофруктів, тому ситість при вживанні приходить досить швидко, а робота шлунково-кишкового тракту стає стабільнішою. Інжир сприяє зниженню згортання крові, зміцнює стінки судин.
Для вегетаріанців та веганів сушений інжир є одним із улюблених продуктів. Інжир входить у суміші сухофруктів та горіхів, є відмінною закускою та корисним перекусом. Спробуйте додати подрібнені плоди до улюбленого салату, мюслі, каші або гранолу для надання нового, цікавого смаку знайомій страві!
Анонім –
Класс. Смачний.