Чорнослив – це висушені плоди чорної сливи. Чорнослив – смачні ласощі, які сподобаються любителям сухофруктів. На смак чорнослив солодкий із невеликою кислинкою. Він містить вітаміни: В1, В2, С, РР, Е, А, бета-каротин; мінерали: залізо, фосфор, калій, натрій, магній та кальцій.
Головна користь чорносливу полягає в його антибактеріальній дії. У хімічному складі чорносливу є антиоксиданти, які активно протистоять впливу на організм людини вільних радикалів.
У чорносливі багато клітковини, яка налагоджує роботу шлунково-кишкового тракту. Чорнослив нормалізує обмін речовин завдяки сечогінному та жовчогінному впливу на організм людини.
Вітамін А сприяє покращенню зору та позитивно впливає на стан шкіри.
Чорнослив стимулює мозкову діяльність, знімає втому, а також підвищується працездатність.
Завдяки чорносливу Ваші страви набудуть не тільки користі, а й незвичайного вишуканого смаку.
Узбекський чорнослив виділяеться великою кількості м’якоті як Молдавський чорнослив.
Анонім –
Класс, мені сподобався.