Мигдаль — плоди однойменної рослини з родини рожевих, яка культивується вже багато століть.
Горіх допомагає покращити зір, стимулює роботу головного мозку, зміцнює кісткову тканину та зубну емаль, підвищує стресостійкість, допомагає позбутися безсоння.
Корисні властивості горіха:
- велика кількість вітаміну Е покращує та омолоджує стан шкіри;
- амінокислота аргінін, кальцій, магній, марганець зміцнюють серцево-судинну систему та запобігають розвитку атеросклерозу;
- швидко насичує організм і не відкладається в жир, головне правило – не більше 30 г мигдалю на день;
- покращує роботу кишечника та олужує організм;
- вітамін Е, селен і цинк запобігають розвитку раку;
- зміцнює кістки, зуби та волосся.
Ядро солодкого мигдалю активно застосовується у харчуванні, а й косметології, завдяки позитивному впливу на шкіру.
Мигдаль можна вживати як у сирому вигляді, так і в обсмаженому. Його додають у випічку, десерти, креми, так само часто поєднують із шоколадом. Молотий мигдаль використовується при виготовленні паст та наповнювачів, есенцій для ароматизації тістечок та соусів, як посипання, різаний пелюстками для приготування та прикраси печива, тортів, тістечок та солодких страв.
Відгуки
Очистити фільтрВідгуків немає, поки що.